Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Седмица на бащата 1.в клас

От 07.11. до 11.11.2023 г. учениците от 1. В клас  и техните учители – г-жа Тодорова и г-жа Митева, проведоха ”Седмица на бащата”, през която се обърна специално внимание на бащите и на всички значими мъже, които участват в грижата за детето. През цялата седмица татковци се включиха в организираните от класа инициативи, които им дадоха възможност да прекарат щастливи мигове със семейството си, с други бащи и с приятелите на техните деца.

Първият ден на “Седмицата на бащата” премина под мотото „Тате, разкажи ми за твоята професия/хоби“ и стартира със забележителни гости и вълнуващи демонстрации на техните професии. И класната стая оживя… Таткото на Веско ни запозна с майсторството на изработката на ключове, разкривайки ни тайните на този умел занаят. Двама татковци строители, на Коци и Рая, ни предоставиха възможността да изпитаме уменията си, използвайки чук  и винтоверти. Таткото на Сами, работещ в разсадник, не само ни разказа за своята професия, но и ни зарадва с подаръци – храсти, които сами ще засадим. Бащата на Мишето ни демонстрира как можем да разберем колко сухо е едно дърво за огрев. А последният от гостите – бащата на Краси, сподели своето хоби – автомоделизъм. Впечатли ни с уменията си и демонстрира управлението на джип в коридора на училището. Това беше емоционално, оригинално и атрактивно пътуване през различни професии и хобита!

През втория ден от “Седмицата на бащата” на гости ни бяха татковците на Мики, Радост и Теди. Премина под мотото “Тате, прочети ми приказка”. Дъждовният следобед беше изпълнен с вълнуващи приказки, които бащите на трима първокласници с грижа и топлина прочетоха на децата. От приключенията на Аладин до Хитър Петър, както и римувана приказка за отношения между баща и дъщеря – всяка история бе представена с артистичност и забава, която развесели малките слушатели. Във всяка история се вплиташе нещо специално – усмивки, вълнение и безценните моменти, които вълнуват сърцата. Събитието беше истинско удоволствие, заредено с емоции и важност! Не само бащите разкриха вълшебството на думите, но и децата бяха активни – те изработиха картички с послания към своите бащи. Изпълнени с топлина, тези ръчно изработени картички са несравнимо признание за значението на бащите в живота на техните деца!

Третият ден беше посветен на кулинарното изкуство под мотото „Кошмари в кухнята с тате“. Учениците се включиха в приготвянето на вкусни сандвичи, развивайки своите умения под вещото ръководство на бащите на Лили, Иво, Алекс, Боби и Влади. Емоционални и щастливи, първокласниците не само усвояваха кулинарни тайни, но и създадоха специални моменти с техните татковци, които бяха горди с постиженията на своите деца.

“Седмицата на бащата” продължи и в петък с неспирна енергия и усмивки. Малките първокласници се потопиха в света на изобразителното изкуство, рисувайки с любов и въображение на тема “Супер силата на моя баща”. Резултатът беше красива изложба, която разкри невероятните способности на бащите през очите на техните деца.

Съботният ден започна с вълнуващо откриване на изложбата, където всеки баща беше предизвикан да открие рисунката на своето дете и супер силата, която го представя. Възникнаха трогателни моменти на разпознаване, когато бащите се свързаха с творбите на своите малки художници. След този емоционален старт, съботният ден разцъфтя в още по-голямо събитие със спортен празник, поднесен под мотото “Спортувам с тате и цялото семейство”. Щафетни, спортни и забавни игри превърнаха училищния салон в истинско поле на семейно състезание. Музиката, смехът и забавлението създадоха уникална атмосфера, превръщайки този ден в изключително запомнящ се и радостен.

Изминалата “Седмица на бащата” бе седмица на взаимност, усмивки, прегръдки,  изненади и много забавни моменти! Всички бяхме ЗАЕДНО, съпричастни и подкрепили каузата за ролята на БАЩАТА в живота на детето и семейството!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content