Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Постижения в национални състезания по изобразително изкуство

На първи юни 2023 г. учениците от прогимназиалния етап в ОУ „П. Р. Славейков“, гр. Велико Търново, получиха грамотите си за участие в национални състезания по изобразително изкуство. Предизвикателството да работят без кабинет и нужната материална база, поради течащия ремонт през  учебната  година, не прекъсна мотивацията им за творчество. 

Отлично бе представянето на учениците от 6.а и 6.б клас – Денислав Тодоров, Явор Маринов, Теодора Тодорова, Александра Атанасова и Йоана Йорданова, които взеха участие в конкурса на природозащитното сдружение “Зелени балкани” на тема „Хищни птици“. 

Рая-Никол Петкова от 7.б клас, Йордана Петрова от 5.б клас и Елица Мандикова от 5.а клас представиха училището на Национален конкурс за детска рисунка на тема “Гергьовден” в гр. Трявна. 

Невена Вичева от 5.а клас участва в конкурс „Нарисувай пролет“ на НЧ „Станчо Станчев“, откъдето получи грамота.

Георги Костов от 6.б клас спечели първо място в общинския конкурс на тема „Моят Левски“, организиран от Община Велико Търново и ЦПЛР – гр. Велико Търново.

Евелина Добрева от 6.а клас взе участие в национален конкурс на Фондация „Милосърдие“, гр.Сливен, на тема „И нека бъде светлина“ и за прекрасната си рисунка  получи грамота.

Национални награди получиха Александър Георгиев от 7.б клас и Мартина Василева от 5.а клас. Мартина спечели бронзов медал от конкурса на Сдружение „Дай бабо огънче“, гр. Перник, на тема „Българските приказки – извор на живот“, а Виктория Бокушева от 5.а клас бе наградена с грамота от същия конкурс.

Гордост за всички нас е престижната награда за макет в националния конкурс, организиран от Община Дряново и историческия музей в гр. Дряново, на тема „Преминал майстор през земята“, посветен на именития майстор Кольо Фичето. В оспорвана конкуренция с художествени училища от гр. София, Казанлък и Варна, Алекс спечели специалната награда за макет на емблематичната къща на майстор Кольо Фичето – къщата с маймунката. Творбата му бе отличена заради своята оригиналност и прецизност на изработката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content