Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Петя Петкова от 4.б клас – на националния кръг от Националното състезание по компютърно моделиране

Гордост за нашето училище! Ученичка от 4.б клас се класира за националния кръг на състезанието по компютърно моделиране, организирано от министерството на образованието и науката!

С огромна радост съобщаваме, че нашата ученичка от 4.б клас, Петя Петкова, се класира за националния кръг на Националното състезание по компютърно моделиране през месец април 2024 година!

Петя се представи блестящо в областния кръг на състезанието, където се състезаваха десетки талантливи деца от цялата област Велико Търново. Нейната креативност, логическо мислене и задълбочени познания в сферата на компютърното моделиране и визуалната среда за блоково програмиране Scratch ѝ осигуриха място сред най-добрите в страната.

Националният кръг на състезанието се проведе в град Шумен, където нашата малка програмистка се изправи пред още по-сериозни конкуренти. Въпреки това тя не се предаде и показа забележителни умения и знания.

Въпреки че не успя да спечели медал, Петя Петкова се представи достойно и завоюва уважението на журито. Нейният успех е доказателство за таланта и упоритостта ѝ, както и за високото ниво на образование, което се предоставя в ОУ „Петко Рачев Славейков“. Тя не изучава програмиране в извънкласни или извънучилищни занимания. Успехът ѝ е резултат от обучението по компютърно моделиране в часовете, допълнителните консултации по учебния предмет, работата на 4.б клас по модела “Едно към едно” и активните упражнения по програмиране у дома.

Петя, ние сме изключително горди с теб! Пожелаваме ти още много успехи в бъдеще! Не спирай да се развиваш и да покоряваш нови върхове!

Благодарности:

  • На г-жа Гаджева, учител на Петя по компютърно моделиране, за всеотдайната ѝ работа и за това, че вдъхновява учениците си да развиват своите таланти.
  • На г-жа Филипова, класен ръководител на 4.б клас, и на г-жа Миткова, учител на групата за целодневна организация към 4.б клас, за активната и ефективна работа по модела “Едно към едно”, допринасящ за развитие на дигиталните компетентности на учениците.
  • На ръководството на ОУ „Петко Рачев Славейков“ за създадената стимулираща среда за развитие на ученическия потенциал.
  • На родителите на Петя за тяхната подкрепа и насърчаване.

Вярваме, че този невероятен успех на Петя Петкова е само началото! Очакваме с нетърпение нейните следващи постижения, включително в Националната олимпиада по програмиране на Scratch и Roblox „Advance Web Cup“, където представи родния си град Велико Търново с много интересен проект.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content