Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Празник на буквите 1.а клас „Ние вече сме грамотни“

И малките ученици от 1.а клас отпразнуваха един от най-емоционалните моменти през първата учебна година – празникът на буквите! За тях беше особено вълнуващ ден, защото символизира първото им голямо постижение – вече са грамотни!

През изминалата учебна година прекараха увлекателни часове в училище, подкрепяни от техните прекрасни учители, които ги водеха през интересния свят на буквите и думите. Научиха се да четат – да превръщат буквите в звуци и да ги съчетават в думи. Сега могат с гордост да кажат, че са грамотни.

Малките първокласници преодоляха предизвикателствата и са готови да продължат напред. Техните учители с търпеливост, вдъхновение и любов към образованието им дадоха сили да превъзмогнат всяка трудност и да напредват в училище.

Празникът на буквите не е само повод за радост, но и възможност малките азбукарчета да покажат на родителите си и гостите на тържеството какво са постигнали. Затова представяме в снимки и видео част от програмата, която бяха подготвили. Всички се наслаждаваха на артистичните изпълнения на нашите талантливи ученици. Радваха се на коронките с букви, всяка изрязана и украсена със собствен творчески стил. Първокласниците показаха, че книгите са прозорец към света и източник на вълнуващи приключения. Четенето не само ги забавлява, но и ги обогатява с нови знания и идеи.

Този празник на буквите ще остане в сърцата на учениците, родителите и учителите като специален и незабравим. Той напомня за първия важен успех в училище и показва колко са способни да постигнат децата, когато работят усърдно и имат подкрепата на учители и близки. Първокласниците се чувстваха свързани един с друг и се насладиха на радостта от наученото. Ще запомнят смеха, усмивките и емоциите, които споделиха заедно, и ще ги носят в сърцата си през целия учебен път. Празникът на буквите е мост към нови приключения и вълнуващи открития, които предстоят. Със спомена за този специален ден ще продължат да развиват любовта към четенето, писането и учението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content