Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Дни, посветени на народните будители

От 25 октомври 2023 г., сряда, в ПГ „Славейчета“ започнаха дни, посветени на народните будители. Децата научиха много, твориха и затвърдиха своите знания с различни упражнения в допълнителни форми на педагогическо взаимодействие. Всеки ден посрещаха различни гости – съвременен будител.


Първата им среща беше с млада майка, която успешно се реализира като писател, художник, калиграф и психолог – Полита Караилиева. Децата научиха какво е калиграфия, как да изразяват себе си пред белия лист, къде са „скрити“ художниците в нашия ден и колко много ни дава училището за бъдещето ни като творци на новото време.


На 26 октомври, четвъртък, се запознаха с будител на нашето време, детски автор – Албена Слънчева, възпитаник на ОУ „П. Р. Славейков“, гр. Велико Търново, още от подготвителна група.


Последната им среща от 27 октомври, петък, беше с будител г-жа Тодорова – дългогодишен учител, филолог. Децата бяха пленени от разказите за Бачо Киро и Петко Рачев Славейков. Забавляваха се с гатанки и благодариха с подарък от сърце – книгоразделител с лика на народен будител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content