Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Часът на Devin

От 22 до 30 април 2024 г. в училището ни се проведоха интересни и нетрадиционни часове, свързани с инициативата „Часът на Devin“, чиято цел е да запознае учениците с водата като незаменим елемент от храната ни, нейното значение за човешкото тяло и ползите от редовната хидратация, както и да изгради добри навици, свързани с достатъчния прием на вода. Кампанията е по инициатива на Българско движение „Син Флаг“ и Девин ЕАД, чиято мисия е да помогне на децата да станат по-осъзнати и отговорни в темата за пестенето на ресурси, рециклирането и здравословния начин на живот.

Чрез демонстрация на видеоурок учениците получиха любопитна информация от пчеличката Биззи – пазителката на извора на Девин, която им разказа интересни факти, свързани с нуждите на човешкото тяло от вода, научи ги как се проверява чистотата на водата и им даде полезни съвети. Освен това те обогатиха речника си с нови понятия. После отговориха на зададените от нея въпроси, с което провериха и своите знания. 

Часовете завършиха със забавна игра, в която децата бяха разделени на отбори и имаха определено време, в което трябваше като неуморни пчелички да намерят скрити стикери. С радостни възгласи при всеки намерен стикер, те изразяваха вълненията си от случващото се. Завладени от тези пъстри положителни емоции, учениците достигнаха до извода, че водата е жизненоважна не само за хората, но и за всички живи организми. Ето защо трябва да я пестим и опазваме нейната чистота.

Като заслужена награда в края на тези интересни уроци, всички участници получиха подарък стикер „Часът на Devin“ и бутилка утоляваща жаждата живителна изворна вода, а класовете – сертификати за участие. И така, тази инициатива, посветена на водата, неусетно се превърна не само в образователна, но и изключително вдъхновяваща за всички нас.

 

Анелия Николова – координатор за Програма „Екоучилища“

1.а клас

1.б клас

1.в клас

2.а клас

2.б клас

2.в клас

3.а клас

3.б клас

3.в клас

4.а клас

4.б клас

5.а клас

5.б клас

6.а клас

7.б клас

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content