Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Празник в първи клас за Световния ден на книгата

Книги, стихове и музика: Празник в първи клас за Световния ден на книгата

На  23 април 2024 г., в рамките на кампанията “Четем заедно”, в Световния ден на книгата, учениците от 1. клас имаха възможността да се срещнат с известни гости, които им разкриха магията на книгите и музиката, и получиха незабравимо пътешествие в света на литературата и композициите.

Специални гости на събитието бяха авторката на детски стихове Джина Дундова-Панчева, композиторът Стефан Диомов и представител на издателство „Знаци“. 

Пред първокласниците авторката Джина Дундова-Панчева представи три от своите книги, които оживяха пред техните очи с магията на думите и илюстрациите. С вълнение прочете няколко от своите стихотворения, които се оказаха незабравимо изживяване за малките слушатели. Словата ѝ пренесоха децата във вълшебен свят на фантазия и въображение, където всяка рима се превърна в истинско приключение.

Стефан Диомов, композиторът, разказа за невероятното си преживяване, докато е снимал най-малката и най-голямата птица – колибри и кондор. Разказът му разтърси сърцата на всички присъстващи. Децата слушаха с интерес и пяха известни песни на композитора, като се насладиха на магията на звуците.

Директорът на издателство „Знаци“ разкри и разясни пътя на книгата – от идеята и творческия процес до книжния магазин, като представи и професиите, ангажирани с този невероятен път.

Инициативата беше вълнуваща и вдъхновяваща за всички участници, които се заредиха с нови идеи и впечатления. Този ден бе не просто отбелязване на Световния ден на книгата и авторското право, а и възможност за децата да се потопят в света на красотата и вълшебството на литературата и музиката.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content