Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Патронен празник на училището 2022

1. клас
С много цветя, благодарност и настроение започна Патронният празник на ОУ „Петко Рачев Славейков“. Най-малките славейковчета от първите класове поднесоха цветя пред паметника на патрона. Учениците от 1.в клас рецитираха Славейкови стихове, а техните учители им подариха разделители за книга с лика на обичания поет и стихотворението „Татковина“.
За да видите снимки от празника на 1. клас, щракнете тук.
2. клас
Дъждът не уплаши учениците от 2. клас, които търпеливо се изчакваха, за да поднесат цветя на паметника на Дядо Славейков в училищния двор. След това отбелязаха празника с богата литературно-музикална програма. Гост на тържеството им беше представител на читалище "Искра". Научиха много за живота на Петко Рачев Славейков и за неговото творчество. В деня на патронния празник излезе и училищният вестник „Славейче“, който малчуганите от вторите класове създадоха. В продължение на няколко седмици децата събираха материали, твориха и сглобяваха своя вестник.
За да видите снимки и видеа от празника на 2. клас, щракнете тук.
3. клас
Учениците от 3.а клас отбелязаха Патронния празник на своето училище с участието си в „Урок по родолюбие“. Децата гледаха презентация за живота и творческата дейност на поета Петко Рачев Славейков, рецитираха неговите най-популярни стихове, изпълниха песента „Татковина“. На провелата се викторина показаха блестящи знания от биографията на поета, цитираха заглавия на неговите най-популярни детски творби. Урокът завърши със състезание по краснопис, където всеки се постара да покаже своите калиграфски умения чрез препис на текстове от Дядо Славейков. Урок по родолюбие се проведе и в 3.б клас. Дядото на Ивайла запозна учениците с народния инструмент гайда, посвири им, а те му попяха. На празник, като на празник! А 3.в клас бяха много смели, посетиха родната къща на Петко Рачев Славейков въпреки дъждовния ден и поднесоха цветя на паметника му.
За да видите снимки от празника на 3. клас, щракнете тук.
4. клас
Учениците от 4. клас отбелязаха патронния празник с рецитали по паралелки, изпълнение на училищния химн, поднасяне на цветя пред паметника на Петко Рачев Славейков в двора на училището и посещение на кино.
За да видите снимки от празника на 4. клас, щракнете тук.
Прогимназиален етап
След официалната част училището се превърна в спортна арена, където класовете от прогимназиалния етап демонстрираха спортен дух. За петокласниците бяха организирани щафетни игри. С много усмивки и добро настроение децата показаха добра спортна подготовка и заслужено получиха грамоти за участие. Шестите и седмите класове изиграха няколко волейболни срещи и заслужено получиха отличие.
За да видите снимки от празника на прогимназиалния етап, щракнете тук.
Конкурс "Моето училище"
Бяха отличени и участниците в конкурса „Моето училище“, посветен на патронния празник. Над 70 рисунки се бориха за първото място. В категория „Литература“ децата създадоха над 30 текста. Специална награда бе връчена на Велислава Мянушева и на Рая Димитрова за оригинално творчество – авторска песен и гатанка. В специалната трета възрастова група също са отличени три творби. Първото място е за педагогическия съветник г-жа Марияна Пенчева, второто място е за г-жа Росица Тодорова – начален учител и логопед. Третото място е за г-жа Грета Тутраканова – родител. Всички отличени конкурсни творби ще бъдат поместени в каталог. Второкласничката Велислава Мянушева поздрави всички ученици, учители и родители със своята авторска песен „Кога ще летя?“.
За да видите резултатите от конкурса, щракнете тук.
Previous slide
Next slide

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content