Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

На 24 май с отличниците на училището

На 24 май 2023 г., Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, отличниците от прогимназиалния етап, както и някои от най-малките ученици – първокласниците на ОУ „Петко Рачев Славейков“, град Велико Търново, се включиха във вълнуващото шествие, което се провежда всяка година в старопрестолния град. В процесията участваха и учители, и родители на ученици от училището.
С величествена увереност и гордост, вървейки по историческите улици на града, участниците демонстрираха духа на просветата и културата. Всяка крачка, направена от тях, беше израз на благодарност и възхищение към светите братя, които са изградили основите на българската култура и образование.
С усмивки и знамена в ръце учениците изразяваха своята гордост да бъдат наследници на братята Кирил и Методий. Те съзнаваха, че знанието и образованието са ключови за развитието на народа ни и преуспяването на всеки един от нас.
Накрая, шествието достигна центъра на града, където бе почетена паметта на тези велики учители и провъзгласена важността на просветата и културата в нашата съвременна общност.
Шествието на 24 май за учениците от ОУ „Петко Рачев Славейков“, град Велико Търново, беше не само почит към светите братя, но и вдъхновение за младите поколения да продължават техните завети и да уважават знанието и книжовността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content