Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Наши представители на конференция в Пловдив

На 10.11.2023 г. и 11.11.2023 г. в град Пловдив се проведе Международната конференция „Социално-емоционално образование, технологии и проектно базирано учене – цялостен подход в образованието” с организатор Център за творческо обучение. На събитието присъстваха повече от 200 участници от няколко континента. Темите бяха разделени в различни сесии според тяхната тематична насоченост. ОУ „П. Р. Славейков”, гр. В. Търново, взе участие с представители Д. Борисова, Д. Филипова, М. Пенчева и Л. Миткова, като всеки от тях се включи в различни дискусии и уъркшопи според дейността му в училище – успешно управление в образованието, организационна и подкрепяща работа и приобщаващо образование, иновации и технологии, социално и емоционално образование.
Интерес за училищния екип бе презентацията на проф. Кармел Чефаи, Център за устойчивост и социално-емоционално здраве към Малтийския университет, чиято тема бе свързана със социално и емоционално образование като цялостен училищен подход, както и „Ролята на Зоната за подкрепа на ученето в училището” – презентация от Присила Микалеф, университетски преподавател и учител в основното училище към колежа „Св. Игнатий“ в Хандак, Малта и Мария Монтебело, директор на основно училище към колежа „Св. Игнатий“ в Хандак, Малта.
Участниците имаха възможност да се включат и в ползотворна работилница на тема: „Насоки за професионално развитие на учителите за проектно-базирано обучение и STEM”. Обучителите бяха от Център за творческо обучение, както и Стела Ковачева – училищен психолог от ОУ „Васил Левски“ – Разград.
Вдъхновяваща беше презентацията на Татяна Иванова, първата българка, тренирана от NASA за астронавт на тема: „Мечти в космоса”.
Във форума успяха да се откроят бъдещите тенденции за развитие в образованието и фокусът бе насочен към основните задачи, които стоят пред педагозите, както и методите за реализирането им.
Конференцията представи резултатите от международния проект „Социално и емоционално образование за приобщаващи училища и изграждане на ценности“ (SEEVAL), който стартира в края на 2019 г. и се осъществява от партньори от Австрия, България, Гърция, Италия, Малта и Румъния. Негов фокус е цялостният училищен подход към социалното и емоционално образование на подрастващите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content