Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Изложба „Изкуство от отпадъци“

Учениците от 4.б клас на ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. Велико Търново, с класен ръководител Красимира Митева и учител на ГЦДО Лилия Каменова ,реализираха екологичната идея за използване на отпадъците чрез средствата на изкуството. Учениците оцветяваха рисунки за пътя на рециклиране на хартия и стъкло. Изработиха апликации с природни материали и рисуваха красотата на различните сезони. Изложбата „Изкуство от отпадъци“ съчета тези дейности.

С много труд и творчество четвъртокласниците  придадоха нов живот на част от отпадъците в техните домакинства. Вдъхновени от идеята за опазване на околната среда, учениците изработиха цветя от найлонови торбички; кукли, пингвини, кашпи от пластмасови бутилки; бонбони от хартия; рибки, пеперуди, прасенце, калинки от картонени рула, както и големи пана. Учениците  вложиха старание и изобретателност в изработените предмети. Някои от големите експонати са създадени съвместно с родителите.

С изложбата „Изкуство от отпадъци“ по един своеобразен и забавен начин показахме ползите от рециклирането на отпадъци, като ги превърнахме в красива украса.

Целта на учителите е да провокират младите хора  да се замислят за влиянието, което оказват върху околната среда и начините за опазването ѝ. Смятаме, че първата стъпка е направена!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content