Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Традиционни успехи на ученици от ОУ “П. Р. Славейков” – гр. Велико Търново, в математическото състезание “Европейско кенгуру”

Ученици от 2. клас на нашето училище показаха забележителни умения и упорит труд, като се представиха изключително добре в престижното математическо състезание „Европейско кенгуру“ на 21.03.2024 г. – едно от най-големите математически състезания, провеждано ежегодно в множество страни. Състои се от 30 въпроса с избираем отговор, 10 въпроса само с един верен отговор и пет задачи със свободен отговор. Тези разнообразни типове въпроси тестват не само знанията на учениците, но и способността им да прилагат стратегии за решаване на проблеми и критично мислене.

Нашият 2.б клас може да се похвали с впечатляващи резултати, като двама ученици успяха да се класират на призови места. Отличните им постижения са доказателство за тяхната отдаденост към математиката и непоколебимата подкрепа на техните учители и семейства. Иван Гаджев спечели първо място, а Паола Иванова – трето място. Достойно се представиха и Калоян Трифонов от 2.в клас с 67 точки, Мартин Александров от 2.б клас с 66 точки и Кристиян Попов от 2.а клас с 61 точки. В състезанието участваха 235 ученици от втори клас в област Велико Търново.

Изключителното представяне на нашите второкласници в математическото състезание „Европейско кенгуру“ е повод за голяма гордост в нашето училище. Техните постижения служат като напомняне за потенциала, който се крие във всеки ученик, когато се насърчават любов към ученето, подкрепяща среда и ангажиращи образователни практики. Ние очакваме с нетърпение да проследим бъдещия успех на тези талантливи млади умове и да продължим да ги подкрепяме в стремежа им към знания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content