Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Часът на кодирането с г-н Валентин Генев – програмист

Часът на кодирането е международна инициатива за популяризиране на образованието по програмиране и компютърни науки. В ОУ “П. Р. Славейков”, гр. Велико Търново,  се проведе на 11.01.2022 г. с изявени ученици от 3. и 4. клас в областта на компютърното моделиране. Гост-лектор беше г-н Валентин Генев – програмист и родител на първокласник от нашето училище. 

По интересен и увлекателен начин той разговаря с учениците за ползите от програмирането и използването на програмируеми устройства в нашия живот. В интерактивната беседа бяха засегнати въпроси относно алгоритмите в ежедневието и в кодирането. Г-н Генев разказа как програмистите работят заедно, за да създават компютърни програми. Показа как работят програмируеми устройства. Децата с въодушевление се заеха с използването на смарт писалката, която чете на английски език. Умело задаваха код на кубчето да се придвижва от една точка до друга.

Благодарим на нашия гост за предоставената възможност да се потопим в дебрите на програмирането! Очакваме нови срещи с него и с негови колеги.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content