Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

УРОК СРЕД ПРИРОДАТА

Урок сред живата природата проведоха учениците от 5.а и 5.б клас в часа по Човекът и природата. Водени от мотото, че „Човек обича и пази това, което познава“, те се запознаха с голямото разнообразие на организмите, които ни заобикалят в тяхната естествена среда на местообитание. Припомниха си и факторите, необходими за тяхното развитие. 

Не пропуснаха да обърнат внимание на замърсителите на околната среда и техните източници, оцениха значението им за природната среда и съществуването на всички живи организми, преосмислиха отношението си към нея. Предложиха мерки за намаляване на замърсяването на зелените площи в района на училището и в природата като цяло.

 Накрая учениците обсъдиха своето поведение по време на разходката в природата и си представиха как са се почувствали живите организми след тяхното посещение, помислиха какво биха променили при следващото си посещение в нея. 

Всичко видяно заснеха с телефоните си, а с направените снимки беше направена виртуална изложба, в която споделиха видяното. 

ВИРТУАЛНА ИЗЛОЖБА – https://padlet.com/anelynikol/padlet-x82iyauz9xvg9rla 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content