Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Спортни постижения на Деа от 3.а клас и Йоана от 1.а клас

Деа и Йоана Димитрови са ученички в ОУ „П. Р. Славейков“ – гр. В. Търново. На състоялия се през месец юни 2022 година Държавен индивидуален шампионат по спортна акробатика във Варна, Деа Димитрова (8 години) спечели квалификациите и първо място на финала в конкуренция от 24 женски двойки. Тя е определена, заедно със своята партньорка, за най-малката участваща двойка. Нейната по-малка сестра – Йоана (6 години) заема 4-то място сред 57 деца от цялата страна в индивидуалната надпревара при възраст 6-8 годишни.


Двете сестри са състезателки в клуб по Спортна акробатика „Локомотив – 21“ – гр. Горна Оряховица. Треньор на успешно прохождащия клуб е републиканската шампионка и личен треньор на петата в света женска двойка за 2021 г. – Александра Александрова, а помощник-треньор е Радостина Стефанова. Децата, които тренират в клуба, са между 5 и 17-годишни и са не само от Горна Оряховица, но някои пътуват от Велико Търново.


През тази учебна година Деа ще бъде в трети клас, а сестричката ѝ в първи. Пожелаваме на двете момичета още много успехи и нови спортни постижения!

One Response

  1. Браво на златните ни момичета! От сърце им желаем много здраве, успехи в училище и още по-голям хъс в спорта! Обичаме ви много мили момичета! ❤️🍀. Дерзайте!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content