Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Славейковци отбелязват Световния ден на розовата фланелка

Традиционно всяка последна сряда на месец февруари в цял свят се отбелязва Деня на розовата фланелка, ден срещу тормоза в училище. Учениците от първи, втори, трети и седми клас го отбелязаха с различни активности – презентации, кръстословици на добрите думи, решаване на казуси, свързани с приятелство и толерантността, илюстриране на добри постъпки, „Нашите стъпки към по-добър свят”. Децата имаха възможност да разберат защо е важно да приемаме различните и че всеки от нас е уникален. Те споделиха своите мисли, чувства и наблюдения и сами достигнаха до идеи за това как да си помагаме повече, как да бъдем истински приятели и как да избягваме конфликтите.

За пръв път „Денят на розовата фланелка“ се отбелязва в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс в защита на техен съученик. 

Оттогава розовият цвят се превръща в символ на неприемането на агресията и тормоза в училище и в знак, че трябва да бъдем добри и толерантни към всички останали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content