Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Нужен си днес, Апостоле!

Учениците от 2.в клас заедно със своите учители, г-жа Мария Дамянова и г-жа Татяна Филева, представиха нашето училище, като участваха в инициативата на СУ „Васил Левски“, гр. Карлово – „150 урока за Левски“, проведени в страната и по света. България отбелязва 150 години от обесването на най-светлия си герой. В памет на саможертвата му СУ „Васил Левски“ в Карлово организира голяма международна кампания „150 урока за Васил Левски“.
Инициативата е отворена не само за образователни, но и за музейни и културни институции, за всички, които искат да проведат урок и с него да се включат както от България, така и от чужбина. Подготвена е интерактивна уеббазирана карта, която ще визуализира местата, където са проведени уроците. На специално създадена платформа ще се вижда картата и ще има информация в снимки и кратък текст за институцията, провела урока.
Заявка за участие са представени от над 370 училища в България и чужбина.

На 18.07.2023 г. ще бъде организирана среща в гр. Карлово на включилите се в инициативата.
150 години неспокойният дух на Левски има какво да ни каже. 150 години се опитваме да достигнем до прозренията на словата му. Това е облеченият в слово поклон пред един духовен водач. Това е онази необходима литургия, без която камбаните напразно биха били, а народът би вървял слепешком през историята.
Нашите уроци са нашите цветя за Апостола!

Чуйте изпълненията на малките второкласници:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content