Иновативно училище за успели и щастливи деца 
ул. "Освобождение" № 29

гр. Велико Търново

info-300105@edu.mon.bg

Пон. – пет.: 9:00 – 17:00 ч.

Търсене
Close this search box.

Баща и професионалист шеф готвач на гости в 7.б клас

Учениците от 7.б клас от ОУ „П. Р. Славейков“, гр. Велико Търново, с класен ръководител Гергана Пенова, в искрен и завладяващ разговор с шеф готвач Николай Костадинов, научиха интересни неща „от кухнята“ за професията на професионалния готвач. Ученичката Ивелина Николова представя срещата под формата на интервю:

В нашия час ни дойде на гости бащата на един от съучениците ми. Той работи като главен готвач на кораб. Задавахме му въпроси за неговата професия, на които той ни отговори. Ето част от тях:
– Колко трудно се учи занаята готвене?
– Има една приказка, че „всеки може да готви“. Има огромна разлика между готвенето вкъщи и професионалното готвене. Вкъщи готвиш за близките си и не получаваш толкова много критики, както в професионалното готвене.
– Как решихте да станете готвач?
– С течението на времето добиваш опит и самоувереност. Не всеки е подходящ за тази професия.
– Другите как повярваха във Вас?
– По принцип съм организиран човек. Стигнах до най-високата позиция, но както знаете от върха лесно се пада. Смятам, че хората виждат какво правя.
– Като професионален готвач с какви продукти предпочитате да работите – с пресни или със замразени?
– Зависи от потока на хората. Няма как да се работи само с пресни продукти. Всеки предпочита прясната храна. При замразената храна и качеството на продукта се променя.
– Трудна ли е раздялата от семейството за толкова дълъг период от време?
– Много, много е трудно. Специално моята професия е такава, че на празниците дори не мога да бъда със семейството си. Плащам голяма цена за това, че не съм при семейството си.
– Има ли връзка между кулинарията и изкуството?
– Сладкарството е по-голямото изкуство. Все пак на човек първо трябва да му хареса храната визуално, а после като опита, ще му е още по-вкусно.

Ивелина Николова 7.б клас – ОУ “П. Р. Славейков“, гр. В. Търново

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Skip to content